"Барселона" обяви привличането на бразилския национал Паулиньо. Каталунците ще платят 40 милиона евро на китайския шампион "Гуанджоу евъргранде" за 29-годишния полузащитник.

Паулиньо ще премине медицински прегледи в четвъртък, преди да бъде представен на "Камп ноу". Полузащитникът ще подпише четиригодишен договор, в който ще бъде заложена откупна клауза на стойност 120 милиона евро, твърди испанският вестник "Марка".

"Трансферът на Паулиньо е загуба за "Евъргранде", но е добър за китайския футбол. Това доказва, че водещите клубове в света следят внимателно китайската Суперлига", каза треньорът на "Гуанджоу" Луиш Фелипе Сколари.

"Барселона" има голям бюджет за нови футболисти, след като беше продадена една от звездите на тима, Неймар. Бразилецът премина в ПСЖ срещу историческите 222 милиона евро.

Паулиньо е третият нов футболист за "Барселона" това лято. Преди това каталунците си върнаха Жерар Деулофеу от "Евертън" за 12 милиона евро и купиха Нелсон Семедо от "Бенфика" срещу 30 милиона.

"Барселона" ще бъде вторият отбор на Паулиньо в Европа. Националът на Бразилия премина от "Коринтианс" в "Тотнъм" срещу 20 милиона евро през 2013 г. Полузащитникът се наложи в състава на "шпорите" още в първия си сезон във Висшата лига, но година по-късно загуби титулярното си място. Паулиньо изигра 67 мача във всички турнири за "Тотнъм", в които вкара десет гола.

След само два сезона с екипа на лондончани Паулиньо беше продаден на китайския "Гуанджоу евъргранде" за 14 милиона евро. Полузащитникът спечели по два пъти титлата в първенството и Суперкупата на Китай. Той триумфира и веднъж в Шампионската лига на Азия и с купата на страната.