Новият старши треньор на "Лудогорец" Димитър Димитров-Херо заяви, че ще запази философията на игра, но има нужда от освежаване на състава. Той очаква нови попълнения до края на трансферния прозорец, но не пожела да разкрие на кои позиции.

"Този стил съвпада 100% с моите разбирания и може би поради тази причина са ме поканили. Това е философия, която аз изповядвам и си съм работил преди години с "Нефтохимик" по същия начин. Аз съм неин привърженик и ще се опитам да я спазвам", каза Димитров на пресконференция при представянето му като треньор на "Лудогорец".

Според него всякакви кардинални промени ще бъдат грешка. "Промени на този етап са неуместни, предвид това, че селекцията е направена и подготовката е минала. Всяка една промяна ще бъде грешка. Ще се опитам да изчистя някои неща в организацията на играта", обясни Димитров.

"Смятам, че отборът има нужда от освежаване, защото има дисбаланс на определени позиции. Няма да залитаме на всяка цена, а ще търсим качество, за да сме убедени и сигурни в новите попълнения. Не очаквайте от мен да ви кажа на кои позиции, защото най-малкото е некоректно към играчите, които в момента са тук", каза още новият треньор на разградчани.

В неделя Димитров заяви, че решението му на подпише с "Лудогорец" "не е въпрос на пари". Той поясни, че ще получава по-малко, отколкото в предишния му отбор "Иртиш" (Павлодар). Специалистът водеше казахстанския тим в последните два сезона, но разтрогна с клуба в сряда.

Димитров каза, че целите пред него са ясни - титлата в Първа лига и влизане в групите на Лига Европа. Първият му мач начело на "Лудогорец" ще е срещу литовския "Судува" в плейофите на Лига Европа. Двубоят е в четвъртък от 21.30 ч. на "Лудогорец арена".

Дневник