"Ливърпул" се насочи уверено към участие в същинската фаза на Шампионската лига. Червените победиха с 2:1 "Хофенхайм" като гост в първия мач от плейофния кръг.

Воденият от Юрген Клоп отбор поведе с гола на Трент Алекзандър-Арнолд, а след почивката удвои с автогола на Хавард Нордвайт. В последните секунди германците намалиха чрез Марк Ут.

Срещата беше динамична с добри положения, но и двата отбора направиха пропуски. Домакините имаха превъзходство във владението на топката, но "Ливърпул" отправи повече удари към вратата на съперника.

Мачът можеше да се насочи в коренно различна посока, след като в 11-ата минута "Хофенхайм" получи дузпа след нарушение на Деян Ловрен. Симон Миньоле обаче спаси удара на Андрей Крамарич.

Секунди по-късно Мохамед Салах получи извеждащо подаване, но отблизо стреля встрани от вратата. "Ливърпул" поведе в 35-ата минута, когато Алекзандър-Арнолд вкара красив гол след много добро изпълнение на пряк свободен удар.

"Хофенхайм" пропусна прекрасна възможност за изравняване малко преди почивката. След спасена топка Сандро Вагнер не успя да я насочи в празната врата и улучи греда. В добавеното време на първата част Ловрен стреля с глава, но топката мина на сантиметри от гредата.

В началото на второто полувреме Роберто Фирмино и Садио Мане имаха възможности да удвоят, но не се възползваха. Между тях гол на Серж Гнабри не беше зачетен заради засада.

В 74-ата минута Джаймс Милнър стреля много технично и след игра с глава на Нордвайт топката влезе във вратата. Голът беше записан като автогол на играча на домакините.

Dnevnik.bg