"Барселона" излиза срещу "Реал" (Мадрид) на "Сантяго Бернабеу" в реванша за Суперкупата на Испания тази вечер. Каталунците са поставени до стената след загубата с 1:3 у дома, но и заради вътрешно напрежение.

Преди ден спортният мениджър на клуба Пеп Сегура предизвика вътрешна буря с изказването си, че грешката на Жерар Пике е в основата на поражението на "Камп ноу". Бранителят си отбеляза автогол, с който белите поведоха.

"Барселона" игра много силно през първото полувреме, но голът и грешката на Жерар бяха решаващи. От там имаше две лица - мачът се промени", каза Сегура.

Третият капитан на каталунците Серхио Бускетс изрази несъгласието си. "Не загубихме само заради това. Те се представиха добре в атака. Мачът не беше загубен заради едно отиграване."

Бускетс стигна по-далеч, като каза, че "това не е най-добрият начин да се изрази (Сегура), още повече като човек от клуба".

Въпреки поражението от първата среща той посочи, че в "Барселона" не се приемат за победени в борбата за Суперкупата. "Най-важното е да не допускаме голове. Знаем, че да вкараме три гола е трудно, но сме го правили в Мадрид", заяви Бускетс.

"Реал" ще е без голямата си звезда Кристиано Роналдо. Португалецът беше наказан за пет мача, след като в първата среща с "Барселона" получи червен картон и бутна съдията.

Мачът е тази вечер в полунощ.

Dnevnik.bg