Мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп заяви, че би приел и победа с 8:7 срещу "Хофенхайм" в първия мач в плейофа в Шампионската лига. Думите му дойдоха в контекста на второ неубедително представяне в защита.

Мърсисайдци се наложиха с 2:1 в Германия и направиха важна стъпка към груповата фаза. "Хофенхайм" пропусна дузпа при 0:0, като създаде и още добри възможности пред Симон Миньоле.

"Ако някой ми беше казал, че ще победим, бих приел всеки резултат - дори 8:7. Така че се радвам за резултата", каза Клоп.

През уикенда в първия кръг от Висшата лига "Ливърпул" завърши 3:3 с "Уотфорд", като допусна спорен изравнителен гол в добавеното време.

"Не съм щастлив, че ни вкараха, но мисля, че заслужиха гола с усилията, които положиха през 90-те минути. Те имаха своите моменти, особено когато промениха малко стила си. Ние обаче действахме много нападателно по двете крила", добави германецът.

Той похвали младия Трент Алекзандър-Арнолд, който вкара от фаул първия гол. "Трябва да кажа, че за 18-годишен да има куража да изпълни пряк свободен удар, е по-добре от това да сгреши. Той е невероятен млад футболист."

Дневник