Носителката на 23 индивидуални титли от Големия шлем Серена Уилямс планира да се завърне на корта много по-рано от очакваното. 35-годишната американка, която е бременна в осмия месец, се надява през януари да защитава трофея си от Australian Open.

"Това е най-екстравагантният план. Искам да играя в Австралия. Това ще е само три месеца, след като съм родила. Не си търся оправдания, но ще бъде доста интензивно", заяви Уилямс в интервю за списание "Вог".

Американката е уверена, че ще се върне на високо ниво, въпреки че през септември ще роди и ще навърши 36 години.

"В този спорт много бързо можеш да бъдеш отписан. Ако загубя няколко мача, ще кажат, че с мен е свършено. Особено като се има предвид, че не съм на 20 години. Но ще ви кажа нещо - няма да печеля по-малко", каза още тя.

Уилямс сподели, че винаги е очаквала да се откаже от тениса, когато роди. Сега обаче е категорично решена да се завърне на корта. "Определено ще се завърна. Да излезеш на корта и да чуеш публиката може да изглежда нищо особено. За мен обаче няма по-хубаво чувство на света."

Американката заяви, че голямата й цел е да подобри рекорда на Маргарет Корт за най-много индивидуални титли от Големия шлем - 24. "Ако имам шанс, ще опитам да го направя. Тази бременност ми вдъхна нови сили."

Уилямс каза още, че в началото не й е било приятно, когато са наричали нея и сестра й Винъс мощни тенисистки. "Не само аз, но жените като цяло мислят, че мощ е лоша дума. С годините започнах да го чувствам по-различен начин. Мощта е красива. Силата е красива. Така че сега искам хората да мислят, че съм силна, когато съм на корта. Но също така искам да ги шокирам с начина, по който играя. Искам хората да очакват едно, а аз да направя нещо съвсем различно."

"Миналата година в Австралия прочетох, че бекхендът и форхендът на Мария Шарапова са също толкова добри, ако не и по-добри от моите, и сервисът ми е единствената причина да печеля. Чакайте малко. Аз пласирам добре сервиса си, но не чух нищо за моите волета, за бързината ми. Аз съм тенисистка, която намира ъглите, която се движи много добре. Използвам мозъка си и това е причината да печеля", каза още Уилямс.

Dnevnik.bg