Хуан Мартин Дел Потро ще бъде съперник на Григор Димитров в третия кръг от турнира в Синсинати. Аржентинецът се справи с квалификанта от америка Мичъл Крюгер 6:4, 6:4 за 1.41 часа и продължава напред.

Дел Потро игра убедително срещу 23-годишния Крюгер и не допусна нито един пробив, макар че предостави пет възможности на съперника си. Аржентинецът имаше някои резерви при началния си удар.

Бившият №4 в света е един от най-трудните тенисисти за Димитров в кариерата му. Аржентинецът има пет победи от пет сблъсъка с българскина. За последно двамата се срещнаха на турнира в Рим тази година, когато Дел Потро надделя с 3:6, 6:2, 6:3.

Все още организаторите не са обявили програмата за утрешния ден и началния час на двубоя не е ясен.

Междувременно Григор Димитров отдаде заслуженото на Александър Зверев за формата, в която се намира германецът. Българският тенисист беше един от интервюираните за невероятния прогрес на 20-годишния Зверев през 2017 г.

"Той е невероятен талант и играе страхотен тенис. За никого не е изненада, че печели, но го прави с много зряла игра", коментира Димитров.

Зверев вече спечели две титли в от сериите "Мастърс" в категорията АТП 1000 – в Рим и Монреал, а сега е считан за един от фаворитите и в Синсинати, като е поставен под №4.

Дневник