Италианският шампион "Ювентус" е постигнал договорка с ПСЖ за полузащитника Блейз Матюиди, твърди френският вестник "Екип". Сделката е изключително изгодна за "бианконерите", които ще платят 20 млн. евро, а с бонусите сделката за 30-годишния футболист ще нарасне до 25.

По-рано през деня Матюиди пристигна в Торино, където ще премине задължителните медицински прегледи. Според "Екип" той ще подпише тригодишен договор и ще бъде представен официално в четвъртък.

Френският национал не влиза в плановете за новия сезон на треньора на ПСЖ Унай Емери. Испанецът е решен да залага на Адриен Рабио вместо на Матюиди сред тройката централни полузащитници. Сигурни за своите позиции са Марко Верати и ветеранът Тиаго Мота.

Матюиди си спечели слава на сърцат и борбен играч, като записа 400 мача в Лига 1. Той започна своя път в елитното ниво на френския футбол от "Троа" през 2005 г. След две години в отбора халфът премина в борещия се за участие в Европа "Сен Етиен" срещу 5 милиона евро.

Силните изяви на Матюиди със зеления екип му спечелиха трансфер в ПСЖ през 2011 г., когато парижани платиха 8 милиона евро. Първоначално французинът беше използван като дефанзивен халф, но веднага успя да се наложи като титуляр. Матюиди записа 295 мача за шест пълни сезона с ПСЖ, в които вкара 33 гола.

Той спечели пет пъти Суперкупата на Франция, по четири титли в Лига 1 и Купата на лигата, и завоюва три купи на страната.

Два пъти е избиран сред най-добрите 11 в Лига 1 за сезони 2012–13 и 2015–16, а през 2015 г. получи наградата за най-добър френски футболист.

Дневник