Българският нападател Димитър Бербатов почти сигурно ще продължи кариерата си в Индия. 36-годишният футболист е договорил личните си условия с "Керала бластърс" и се очаква скоро да подпише договор, обяви Goal.com, като се позовава на свои източници.

Старши треньор на индийския отбор е холандецът Рене Мюленстийн, с когото Бербатов е работил в "Манчестър юнайтед" и "Фулъм". Във вторник "Керала бластърс" привлече друг бивш играч на "червените дяволи" - централния защитник Уес Браун.

"Керала" е създаден през 2014 г. и се подготвя за своето четвърто участие в местната Суперлига, която през новия сезон преминава към цикъла есен-пролет. Индийските отбори имат право на шестима чужденци, а тимът на Мюленстийн до момента е регистрирал четирима - Браун, канадеца Йън Хюм, сърбина Неманя Лакич-Пешич и ганаеца Кураж Пекусън.

В предишния шампионат отборът завърши на второ място, като изпусна титлата по много драматичен начин. Във финала на първенство тимът, воден тогава от англичанина Стив Копъл, загуби с дузпи от "Атлетико де Колката", въпреки че съперникът направи първия пропуск от бялата точка.


Бербатов е без отбор от лятото на 2016 г., когато напусна гръцкия ПАОК. Той неколкократно заяви, че иска да се върне в Англия, но опитите му да си уреди трансфер във Висшата лига не сполучиха.

Бившият играч на "Манчестър юнайтед" навърши 36 години през януари, но беше категоричен, че се чувства в отлична форма, има голямо желание да играе и на този етап няма намерение да прекратява кариерата си.


През юли се появи вариант Бербатов да се завърне в България с екипа на "Берое". Той тренираше с отбора и дори вкара победен гол в една от летните контроли, но до договор не се стигна.

Дневник