Защитникът на "Барселона" Жерар Пике призна превъзходството на големия съперник "Реал" (Мадрид). Това се случи след втората загуба в рамките на три дни.

С две победи - с 3:1 на "Камп ноу" и 2:0 на "Сантяго Бернабеу", мадридчани добавиха Суперкупата на Испания към успешната си година.

"За девет години, откакто съм тук, това е първият път, в който чувствам, че "Реал" ни превъзхожда. Вярно е, че спечелиха Шампионската лига, но неотдавна дойдохме (на "Бернабеу") и победихме", каза бранителят.

Пике е сред футболистите, които най-силно защитават честта на "Барселона" в съперничеството. Той често се забърква в спорни ситуации заради действията или изказванията си срещу "Реал".

"Не сме в най-добрия си момент нито като отбор, нито като клуб. Трябва да сме възможно най-сплотени и да вървим напред. Трябва да приемем загубата и това, че "Реал" е по-добър. Сега повече от всякога трябва да сме единни", добави Пике.

Той и нападателят Луис Суарес получиха травми в мача в Мадрид. Защитникът беше сменен през второто полувреме, а уругваецът игра цял мач въпреки притесненията в коляното.

Дневник