Нападателят Диего Коща, който е отстранен от "Челси" и не тренира с отбора, се закани, че няма да се върне в състава на Антонио Конте. Той разкри, че иска на всяка цена да се присъедини към "Атлетико" (Мадрид). Той за "дюшекчиите" преди да премине на "Стамфорд Бридж".

Коща, който в момента е в Бразилия при семейството си не влиза в плановете на мениджъра Антонио Конте за новия сезон, но и за момента не може да си тръгне от тима. Той планира да стои в родината си и след това да напусне "Челси" със свободен трансфер.

"Моята посока е ясна, аз трябва да се върна в "Атлетико" (Мадрид). "Челси" не иска да ме освободи, но аз се надявам, че тази ситуация ще може да се разреши възможно най-скоро, за да мога пак да играя в Испания", каза Коща в официално съобщение.

Проблемите между него и Антонио Конте започнаха още през зимния трансферен прозорец, когато се заговори за интерес на китайски клубове към нападателя. В крайна сметка след едномесечна сага Коща остана в Лондон и със своите 20 гола помогна на "Челси" да спечели титлата.

В началото на юни италианският специалист изпрати съобщение на нападателя, че е свободен да си търси нов отбор, с което подпали война между Коща и клуба.

През миналата седмица адвокатът на играча Рикардо Кардосо обяви, че Коща ще търси правата си в съда, след като "Челси" не се отнася нормално с него. Според хора от екипа на нападателя, той е подал официална молба за трансфер, която не е била приета.

Дневник