Европейският клубен шампион "Реал" (Мадрид) ще обжалва пред Спортния арбитражен съд (КАС) в Лозана наказанието на Кристиано Роналдо от пет мача. Звездата на тима беше санкциониран след червения си картон срещу "Барселона" в първия мач за Суперкупата на Испания.

При успеха с 3:1 на "Камп ноу" преди няколко дни португалецът получи два жълти картона, а след това блъсна в гръб рефера Рикардо де Бургос Бенгоечея, заради което беше заплашен с наказание до 13 мача. Испанската футболна федерация в крайна сметка го санкционира за пет, като първият вече мина – вторият двубой с "Барселона".

Роналдо ще пропусне и първите четири кръга от сезона в Примера дивисион – мачовете с "Депортиво" (Ла Коруня), "Валенсия", "Хетафе" и "Реал Сосиедад".

Португалецът реагира гневно на наказанието си, отбелязвайки го в социалните мрежи: "Невъзможно е да приема това – 5 мача?! Изглежда преувеличено и смешно. Това се нарича целенасочено преследване", коментира Роналдо.

Според мадридския спортен ежедневник "Ас", Кралския клуб ще обжалва пред КАС, тъй като смята че санкцията е прекалена.

Изданието твърди още, че от "Реал" имат подготвени видеозаписи с други подобни случаи, които впоследствие не водят до подобно наказание за провинилите се играчи.

Дневник