Звездата на "Монако" Килиан Мбапе изненадващо не попада сред номинираните за наградата "The Best" на ФИФА. Носителят на отличието Кристиано Роналдо и още шестима футболисти на "Реал" (Мадрид) са в списъка от 24 играчи.

Мбапе изигра много силен сезон и помогна на монегаските да станат шампиони в Лига 1 и да стигнат до полуфиналите в Шампионската лига. С представянето си той предизвика интереса на най-големите клубове, като сред желаещите го са ПСЖ, "Манчестър сити" и "Арсенал".

Според "Екип" парижани са близо до привличането на Мбапе. Играчът остана извън групата за предстоящия двубой с "Метц".

Общо половината от 24-мата финалисти са от Примера дивисион. Като фаворит да получи приза за втора година изглежда Роналдо. Португалецът имаше ключов принос за успехите на "Реал" през годината.

Освен него там са съотборниците му Дани Карвахал, Лука Модрич, Тони Кроос, Кейлор Навас, Серхио Рамос и Марсело. "Барселона" има четирима представители - Лионел Меси, Луис Суарес, Андрес Иниеста и преминалия в ПСЖ Неймар. Нападателят на "Атлетико" (Мадрид) Антоан Гризман също е претендент за отличието.

Миналата година "Франс футбол" и ФИФА прекратиха партньорството си около "Златната топка", заради което международната федерация връчва отделно своята награда "The Best".

Преди дни УЕФА обяви Роналдо, Меси и Джанлуиджи Буфон за финалисти в своята класация. Победителят ще бъде обявен следващия четвъртък.

Дневник