"Ливърпул" е отхвърлил трета оферта на "Барселона" за звездата си Филипе Коутиньо, гръмнаха информационните агенции във Великобритания. Според Sky Sports мърсисайдци са получили предложение на стойност 125 млн. евро за бразилеца.

Във факса, получен в клуба фигурира сума от 118 млн. евро, която може да набъбне до 125 след всички бонуси за брой на изиграни мачове и голове.

До момента "Барселона" получи отказд и на предходните си две оферти за халфа – първата беше за 80 млн., а втората за 100 млн. в европейската валута.

Каталунците отчаяно се нуждаят от нов играч в нападение, след като продадоха Неймар на ПСЖ за 222 млн. евро.

Преди няколко дни главният мениджър на "Барселона" Пеп Сегура, който движи трансферите на отбора обяви, че клубът е близо до Коутиньо.

"Близо сме до Коутиньо и Дембеле. Обсъждаме техните сделки, но не знаем кога ще бъдат финализирани", каза Сегура пред каталунската телевизия TV3 по време на двубоя за Суперкупата на Испания срещу "Реал" (Мадрид) (0:2).

По-късно обаче той беше опроверган с официално съобщение от "Ливърпул", което гласеше, че бразилецът остава на "Анфийлд".

Клоп не се вълнува от проблемите на "Барселона"

Мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп отговори на всички информации в типичния си стил. В четвъртък вечер германецът имаше пресконференция преди втория кръг във Висшата лига, но много от въпросите бяха насочени именно към Коутиньо, а не към предстоящия двубой с "Кристъл палас".

"Можете ли да си представите, че дори и за секунда не се тормозя от проблемите на "Барселона". Аз съм много доволен от сегашната ситуация, отборът ни е добър, имаме много добри футболисти. Проектът на "Ливърпул" е отличен и не виждам защо някой играч ще иска да напусне", коментира Клоп.

Според него "Ливърпул" няма да се раздели с нито един основен футболист до края на трансферния прозорец, който затваря на 31 август.

Коутиньо е подал молба за трансфер преди седмица

Според медиите в Англия обаче "Ливърпул" опитва да задържи Коутиньо против волята му. Твърди се, че хора от мениджмънта на мърсисайдци са влезли в контакт с екипа на бразилеца, за да разрешат ситуацията.

Според "Дейли Мирър" обаче в офиса на клуба стои молба от Коутиньо, получена по електронната поща миналия петък (11 август). Бразилецът е изразил желанието си да бъде трансфериран.

Ситуацията обаче е по-различна от тази с Неймар и "Барселона", защото в контракта на Коутиньо и червените от "Анфийлд" няма овобождаваща клауза, която да бъде активирана.

Практиката на Острова не включва подобни клаузи, а настоящият контракт на плеймейкъра с клуба изтича на 30 юни 2022 г.

Дневник