Мъжкият национален отбор по волейбол продължи с победа подготовката си за европейското първенство в Полша. Тимът се наложи с 3:0 (27:25, 25:20, 25:20) над клубния отбор на селекционера Пламен Константинов.

Като титуляри за България излязоха Георги Братоев, Виктор Йосифов, Николай Николов, Цветан Соколов, братята Пенчеви – Николай и Розалин, и либерото Владислав Иванов.

Съставът имаше проблеми единствено в първия гейм, който беше много оспорван. Резултатът се движеше точка за точка, без да може нито един от двата отбора да се откъсне. След второто техническо прекъсване резултатът беше изравняван 10 пъти, но България показа по-здрави нерви и спечели с 27:25.

Във втория гейм ключов се оказа по-добрият сервис на националите. Резултатът се движеше равен до 17:17, но след това последваха няколко точки дошли след силен начален удар, които донесоха и голямата разлика.

В третата част сценарият беше почти идентичен, като отново по-добра серия на България в края позволи на тима да затвори мача с 25:20.

Утре предстои нов контролен мач между двата отбора. Той ще се изиграе от 15.30 ч. в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта във Варна.

Дневник