"Тотнъм" счупи трансферния си рекорд с първото си ново попълнение за това лято. Английският вицешампион привлече централния защитника на "Аякс" Давинсон Санчес. "Шпорите" ще платят 40 милиона паунда за 21-годишния колумбиец, съобщи "Скай спорт".

"Щастливи сме да обявим, че постигнахме договорка с "Аякс" за трансфера на Давинсон Санчес. Остава само играчът да премине медицински прегледи и да получи работна виза", обяви английският клуб чрез своя официален сайт.

"Аякс" купи Санчес само за 5 милиона евро от "Атлетико насионал" през лятото на 2016 г. Още в първия си сезон той впечатли с изявите си и беше избран за футболист на годината в клуба.

Амстердамци бяха близо до дубъл, но останаха на точка зад шампиона "Фейенорд" в Холандия и загубиха от "Манчестър юнайтед" с 0:2 във финала на Лига Европа.

"Искам да благодаря на треньора, мениджмънта, играчите и феновете на "Аякс". Това е страхотен трансфер, който ще ми помогне да развия кариерата си", заяви Санчес, който през миналия сезон вкара цели шест гола в 32-та си мача в холандското първенство.

"Много съм развълнуван, че подписах с голям клуб като "Тотнъм". Нямам търпение да започна работа с Маурисио Почетино и играчите и да се срещна с всички в клуба", каза още защитникът, който има два мача за националния отбор на Колумбия.

Досегашният рекорд за най-скъп входящ трансфер на "Тотнъм" се държеше от французина Муса Сисоко, за когото миналото лято бяха платени 30 милиона паунда на "Нюкасъл".

Дневник