Шефът на "Ред Бул" Кристиан Хорнър е един от хората, които най-добре познават Себастиан Фетел. Англичанинът работи с немския пилот в продължение на шест сезона – между 2009 и 2014 г., като Фетел спечели четири световни титли.

Хорнър говори за битката за титлата във Формула 1, в която обаче не е въвлечен нито един от пилотите на неговия тим Даниел Рикардо и Макс Верстапен.

"Себастиан е страхотен професионалист, винаги е концентриран, особено когато стане време за решителната част от сезона. Когато бяхме заедно в "Ред Бул" винаги съм се учувал от начина, по който удържа на напрежението. Нещо повече, колкото повече напрежение има, толкова по-добре реагира той", каза англичанинът.

Той определи Фетел като фаворит в битката с Люис Хамилтън. След последния старт в Унгария, германецът има аванс от 14 точки пред звездата на "Мерцедес".

"Той винаги е силен в последната част от сезона – стартовете в Азия. Когато спечелихме през 2010 и 2012 г. не бяхме убедителни в първата част, но на финала той беше страхотен, пречупи Алонсо точно в последните стартове. Мисля си, че сега ще видим същото. Себастиан е много силен, а когато води трудно допуска грешки", добави Хорнър.

Силен финал на сезона

Шефът на "Ред Бул" начерта целта за остатъка от сезона пред своя отбор. Хорнър смята, че разликата между "биковете" и двата топ отбора "Мерцедес" и "Ферари" е прекалено голяма на този етап в точно изражение.

"Мерцедес" води с 357, пред "Ферари" с 318, а "Ред Бул" е трети със 184. Хорнър обаче смята, че във втората част от сезона тимът му трябва да се цели в спечелване на повече точки от "Ферари".

"Ясно е, че разликата е голяма, за да говорим за второ място при конструкторите. Според мен вече се доближаваме до нивото на другите и спокойно можем да се борим за подиуми или победи. Ако това стане в продължние на няколко състезания, мисля че е реалистично да запишем повече точки от "Ферари" в състезанията до края", каза Хорнър.

"Ред Бул" вече спечели победа през сезон 2017, като Даниел Рикардо беше на най-високото стъпало в Азербайджан.

За финал Хорнър разкри, че през 2018 г. пилотите на тима със сигурност остават: "Макс и Дани трудно могат да бъдат изкушени от другите отбори. Те остават при нас".

Следващият старт за сезона е след седмица на пистата "Спа Франкоршам" в Белгия.

Дневник