"Манчестър юнайтед" записа втора поредна победа с 4:0 от началото на сезона във Висшата лига. След като разгромиха на собствен терен "Уест хем" преди седмица, "червените дяволи" сториха същото и със "Суонзи" като гост.

Освен резултата, развитието на мача беше абсолютно същото - тимът на Моуриньо игра икономично и пресметливо, като реализира три гола в последните девет минути. Секунди преди почивката точен беше Ерик Баи, а през втората част попаденията вкараха Лукаку, Погба и Марсиал.

Освен, че записва две поредни разгромни победи, "Юнайтед" затвърждава и сериозния си прогрес през 2017 г. Това е 13-ият мач на тима, в който той запазва суха мрежа във Висшата лига през годината.

Двубоят започна повече от обещаващо, след като двата тима си размениха по една сериозна опасност, преди да изминали и пет минути. Джордан Аю изненада гостите, нахлувайки отляво и центриране с външен фалц прати топката в гредата, за късмет на Де Хеа.

"Юнайтед" отговори с опасен пробив на Мхитарян, който обаче беше спрян от защитата на "лебедите".

Постройката на "Суонзи" с трима централни защитници, която те изпробваха в края на мача със "Саутхемптън" преди седмица определено затрудни "Манчестър юнайтед". Тимът на Жозе Моуриньо съвсем очаквано притежаваше топката, но действаше с нея много далеч от вратата на Лукаш Фабиански.

Пол Погба се прибра дълбоко, за да може да организира играта и да помага на Неманя Матич, но това лиши "червените дяволи" от креативност в атака. За капак на французина не му спореше, като той си изкара глупав жълт картон, а след това рискуваше и изгонване, заради опасно влизане в краката на Олсон.

"Юнайтед" отговори с греда на Фил Джоунс, който се извиси след корнер.

В 36-ата минута Алфи Моусън изведе неволно Рашфорд, но младата звезда на "Юнайтед" не се възползв от този подарък, опитвайки елементарно да прехвърли Фабиански.

В самия край на първата част "червените дяволи" стигнаха до гол, въпреки че не играха добре. Погба стреля с глава след корнер. Фабиански успя да закачи топката, само колкото да я отбие в гредата, но нямаше шанс при добавката на Ерик Баи.

Попадението преди почивката вдъхна още по-голямо самочувствие на "червените дяволи", които действаха с много повече спокойствие. Тимът на Жозе Моуриньо контролираше умело топката и не оставяше много празни пространства в собствената си половина.

Най-добрите положения за "Суонзи" бяха след корнери, когато високите Бартли, Ейбръхам и Моусън имаха превес.

След 65-ата минута мениджърът на "лебедите" Пол Клемънт направи две смени, като промени схемата от 3-5-2 на 4-2-3-1, но това донесе обратен ефект. Играта на "Суонзи" тотално се разстрои и домакините изгуби центъра, благодарение на който държаха "Юнайтед" далеч от вратата си.

В края на мача "червените дяволи" се развихриха и за "Суонзи" стана страшно

В 81-ата минута Лукаку довърши домакините с втори гол. Белгиецът беше намерен непокрит от Мхитарян в наказателното поле и с левия крак порази целта.

Той стана и петия футболист на "Юнайтед" в ерата на Висшата лига след Златан Ибрахимович, Антони Марсиал, Федерико Македа и Луи Саха, който вкарва в първите си два мача за тима.

Точно 78 секунди след попадението на Лукаку, Пол Погба се разписа, след като технично прехвърли Фабиански, а в 84-ата минута златната резерва Марсиал вкара във втори пореден двубой.

Дневник