"Ливърпул" се измъчи, но успя да победи "Кристъл палас" в първото си домакинство за сезона във Висшата лига. Садио Мане спаси мърсисайдци от домакинска издънка, реализирайки единственото попадение в 73-ата минута.

Червените не направиха най-силния си мач, но все пак успяха да стигнат до трите точки и да завоюват първи успех за сезона.

"Не съм доволен, имаме още какво да подобряваме, но мисля, че тази победа ще ни даде много самочувствие, което е важно в началото на сезона. Имаме много важни мачове през няколко дни и заради това правим повече промени", коментира мениджърът на червените след двубоя.

Юрген Клоп направи общо пет промени от състава, който преди седмица направи равенство 3:3 с "Уотфорд". Рагнар Клаван, Джо Гомез, Андрю Робъртсън, Даниел Стъридж и Джеймс Милнър получиха шанс да започнат като титуляри от началото на сезона.

От първите минути мърсисайдци ясно показаха идеята си – да разчитат на много активност по фланговете, тъй като "Кристъл палас" разчиташе на система с трима защитници и беше оголен точно по крилата. Садио Мане и Фирмино бяха много активно подкрепяни от крайните защитници Гомез и Робъртсън, а това носеше опасности.

За сметка на това гостите от Лондон разчитаха на статичните положения, както и на много организирана игра в отбрана.

До почивката "Ливърпул" нямаше много чисти положения на сметката си, като по-близо до гол бяха "орлите", но Миньоле спаси силен удар на Джейсън Пънчън.

През втората част изненадващо за публиката на "Анфийлд" отново "Палас" имаше по-добрите положения. Шокиращ пропуск в 56-ата минута направи Кристиан Бентеке. Белгийският таран беше изведен отлично от Лофтъс-Чийк, но от няколко метра прати топката над вратата.

Юрген Клоп усети, че нещата не отиват на добре и веднага реагира с две офанзивни смени. Той пусна новите попълнения Мохамед Салах и Доминик Соланке, които усилиха нападателната мощ на тима му.

Неволно Соланке стана асистент на победния гол за червените в 73-ата минута. Той чукна топката в краката на Миливоевич, а Садио Мане догони кълбото и я вкара в мрежата.

Сенегалецът се разписа за четвърти път срещу "орлите", като тима от Лондон се превръща в любимата му жертва, откакто е в Англия.

В края на двубоя Клоп направи всичко възможно да запази резултата, като пусна на терена централния защитник Деян Ловрен. Червените се окопаха в собствената си половина, чакайки на контраатаки.

Дневник