Григор Димитров показа железни нерви, издържа на мощните сервиси на Джон Иснър и се класира за първия си финал в турнирите от сериите "Мастърс". В оспорван двубой, преминал под доминацията на началния удар, българският тенисист спечели със 7:6 (4), 7:6 (10) след 123 минути игра.

В опит да спечели най-голямата титла в професионалната си кариера Димитров ще се изправи срещу победителя от мача между австралиеца Ник Кириос и испанеца Давид Ферер. 

Димитров откри тайбрека с чудесен сервис, а веднага след това стигна до мини пробив заради непредизвикана грешка на Иснър. Бекхендът на българинът обаче се пропука при продължително разиграване по диагонала и мини пробивът бързо беше върнат при 2:2.

С директни точки от сервис двамата спечелиха следващите си две подавания. След това Иснър отново допусна мини пробив, но отново успя скоростно да го върне след брилянтен минаващ удар от форхенд, който намери в ъгъла на корта.

Димитров поведе с 5:4, но Иснър спечели и двете си подавания и стигна го сетбол при 6:5. Българинът обаче подходи много агресивно и с печеливша комбинация сервис-форхенд изравни резултата при смяната на полетата - 6:6.

При втория си сервис хасковлията отново игра агресивно и след отлично стоп воле при мрежата стигна до втория си мачбол. Иснър обаче успя да се спаси с изпитана комбинация - сервис-мрежа, а при слеващото разиграване няколко пъти разходи съперника по линиите, преди да завърши с уинър от форхенд по правата - 8:7.

Димитров не се пропука и спечели двете си подавания, за да обърне резултата и да стигне до третия си мачбол. И този път обаче сервисът се оказа верният помощник на Иснър - 9:9 и трета смяна на полетата в този тайбрек.

Иснър поведе с 10:9, за да стигне до третия си сетбол, а в следващото разиграване притисна Димитров до стената. Българинът обаче се спаси по невероятен начин с печеливш бекхенд по правата, който размина американеца на мрежата и хвана основната линия - 10:10.

Димитров спечели следващoто си подаване и се добра до четвърти мачбол. Този път Иснър не издържа на напрежението и прати форхенда си в мрежата, което сложи точка на спорта след два часа и три минути игра.

Дневник