ЦСКА записа четвърта поредна победа в Първа лига, след като разгроми с 6:1 новака "Витоша" (Бистрица). Тимът на Стамен Белчев не срещна почти никакви проблеми и още до почивката реши всичо, когато водеше с 3:0.

Два гола за успеха реализира капитанът Божидар Чорбаджийски, а по веднъж се разписаха Фернандо Каранга, Рубен Пинто, Тиаго Родригез и Кевин Кубемба.

Червените се намират в отлична форма, като в последните си четири срещи реализира 17 гола и допусна само четири.

За сметка на това новакът "Витоша" остава на последното място в класирането, като има само една точка от първите си шест мача. Тимът от Бистрица е допуснал 17 попадения в мрежата си.

Срещата започна ужасно за възпитанциите на Костадин Ангелов, които не успяха да покажат добрите си изяви от двубоя с "Лудогорец". Още в 5-ата минута ЦСКА откри чрез капитана си Божидар Чорбаджийски, който се разписа след корнер.

Вратарят на "Витоша" Михаил Иванов обаче не се намеси много убедително в ситуацията. Ситуацията се повтори осем минути по-късно когато точен беше и Каранга. Бразилецът засече топката от въздуха, а Иванов отново изуми всички, като реагира с голямо забавяван и по-скоро изгледа как кълбото влиза за втори пътв мрежата му.

Тимът от Бистрица опита да отговори след ранните два гола, пробва да изнесе играта в предни позиции, но срещна много организиран отбор на ЦСКА. Освен това червените започнаха да действат с много по-голямо самочувствие и за гостите беше невъзможно да реагират.

В 39-ата минута Чорбаджийски се разписа за втори път, отново след корнер и отново след подаване на Тиаго Родригез.

След подновяването на играта, бразилецът на свой ред увенча добрия си мач, като се разписа в мрежата на "Витоша". В 55-ата минута бразилецът засече с глава центриране на Стойчо Атанасов.

Точно час след началото на мача "Витоша" успя да вкара почетен гол, чрез Григор Долапчиев. Централният нападател, който се разписа на два пъти срещу "Лудогорец" отново вкара по много красив начин. Той овладя трудна топка, прехвърли Бодуров и с удар с левия крак не остави шансове на Черниаускас.

Това беше единствената ситуация, при коятао защитата на ЦСКА сбърка. До края на мача имаше време за още две попадения на домакините, дело на Рубен Пинто и резервата Кевин Кубемба.

Още няколко слаби намеси на Михаил Иванов пък за малко не доведоха и до още голове в мрежата му.

"Доволен съм от победата, освен че вкарахме шест гола, имахме и още положения, което е радващо. Такива мачове носят настроение в отбора, имам и някои забележки към играчите, но мисля че не бива да сме много критични, когато печелим с такава разлика", коментира след двубоя треньорът на червените Стамен Белчев.

Според него обаче добрата серия задължава ЦСКА да показва постоянство, а веднага отборът започва да мисли за следващия си двубой, който е гостуване на "Берое".

Дневник