"Манчестър сити" готви оферта от 70 млн. паунда за звездата на "Арсенал" Алексис Санчес, пише в днешното си издание "Сънди Мирър". Английският таблоид се позовава на информация от "Етихад", като мениджърът на "гражданите Хосеп Гуардиола е решен да преследва чилиеца до затварянето на трансферния прозорец на 31 август.

Санчес се намира в последната година от договора си с "Арсенал" и следващото лято може да напусне "Емиратс" като свободен агент.

Въпреки това мениджърът на "артилеристите" Арсен Венгер остава оптимист, че ще задържи чилийския нападател в състава си. Французинът е готов да му предложи по 300 хил. паунда седмично само и само да може да разчита на него и след юни 2018 г.

Санчес все още не е играл за "Арсенал" през новия сезон. Той получи по-дълга почивка заради участието си в Купата на конфедерациите, а след завръщането си в Лондон се контузи.

Любопитното е, че той получи повиквателна от родината си за световните квалификации с Боливия и Парагвай, независмо че лекува травма.

Интерес към Санчес има и от ПСЖ, който вече похарчи 222 млн. за Неймар, а сега е напът да си осигури и услугите на Килиан Мбапе от "Монако" срещу 200 млн. евро. Според "Мирър" чилиецът държи да отиде в Манчестър заради Гуардиола.

Двамата се познават отлично от общия им престой в "Барселона". Гуардиола взе нападателя през 2011 г., плащайки 26 млн. евро на "Удинезе". Испанският специалист винаги е казвал, че Алексис може да играе на всички позиции в атаката.

Нападателят също не крие желанието си да работи отново с Гуардиола, с когото се разделиха през 2012 г., когато треньорът си взе година почивка. След това имаше спекулации, че ще го привлече в "Байерн" (Мюнхен), но чилиецът избра "Арсенал".

Гуардиола вече похарчи 200 млн. паунда за нови играчи. Той купи защитниците Кайл Уокър, Данило и Бенджамин Менди, вратаря Едерсон, както и Бернардо Силва.

Той обаче иска да вземе още един нападател, с което да подсили тима си и да разполага с атомна атака, в която са още Габриел Жезус и Серхио Агуеро.

Дневник