Дебютантът във Висшата лига "Хъдърсфилд" записа втора поредна победа от началото на сезона, след като надигра друг от новаците "Нюкасъл" с 1:0. Халфът Арън Моой вкара единственото попадение в 50-ата минута.

"Териерите" продължават с впечатляващото си представяне и след като преди седмица разгромиха с 3:0 "Кристъл палас" като гост, сега отново не допуснаха гол. С две поредни победи новаците се изравняват на върха в класирането с "Манчестър юнайтед" и "Уест Бромич", които също нямат допуснат гол.

За сметка на това "свраките" загубиха за втори мач поред след поражението от "Тотнъм" на собствен терен.

След 45-годишно чакане феновете в града отново имаха повод да гледат елитен футбол. За последно "Хъдърсфилд" игра в старата Първа дивизия през сезон 1971-72. Цялата област Западен Йоркшир също празнува завръщането на Висшата лига в региона, след като от 2004 г., когато "Лийдс" изпадна областта нямаше представител в елита.

Зрителите на "Джон Смит стейдиъм", които бяха 24 128 се насладиха на много вдъхновена игра на своите любимци.

"Стартът ни е страхотен, чудесно е че здравата работа се отплаща толкова рано в сезона. Аз обаче не мисля, че трябва да залитаме. Горд съм от гола ми, наистина мисля, че беше много хубав. Попадението е специално и се радвам, че помогнах на отбора да постигне победа", каза след двубоя голмайсторът Арън Моой, който получи и наградата за играч на мача.

Съставът на Дейвид Вагнер, който се класира едва на пети място в Чемпиъншип през миналия сезон не спира да впечатлява всички във Висшата лига. Без да имат опитни състезатели в състава си "териерите" взеха скалпа на втори отбор, който има по-големи претенции от тях.

Преди почивката на терена се водеше тактическа битка, като нито един от двата отбора не успя да вземе предимство. По-опитният отбор на "Нюкасъл" изглеждаше малко по-опасен и пресираше високо в половината на съперника си.

Дуайт Гейл изглеждаше като основната опасност за вратата на "териерите", но не успя да се възползва.

Малко след подновяването на играта "Хъдърсфилд" нанесе своя удар, като вкара впечатляващ гол. В 50-ата минута Моой се разписа след многоходова комбинация, тръгнала от вратаря Льосл и преминала през него и още осем негови съотборници. Единственият футболист на "териерите", който не игра с топката в цялата атака беше централния нападател Стив Муни.

Статистиката веднага показа, че домакините са си подали топката 14 пъти по целия терен, преди Моой да вкара в мрежата на "свраките".

До края на двубоя "Нюкасъл" логично имаше предимство, като потърси с всички сили изравняването на резултата. Рафаел Бенитес усили нападателната мощ, но в играта на "джордитата" липсваше ясна идея как да превземат вратата на Льосл.

Най-добрата ситуация за гостите беше на сметката на резервата Хоселу. Испанецът, който направи дебют за "свраките" получи хубаво подаване в 68-ата минута, но вратарят на гостите изби в корнер. След ъгловия удар Айозе Перес също имаше шанс, но го пропиля.

Дневник