"Просто съм щастлив. Няма друго какво да кажа, честно." Това заяви Григор Димитров след спечелването на най-голямата титла в кариерата си.

Българският тенисист победи с 6:3, 7:5 Ник Кириос във финала в турнира от сериите "Мастърс" в Синсинати.

"Развълнуван съм, че държа това отличие в ръцете си. Щастлив съм, че печеля първия си мастърс, особено тук. Невероятно е. Винаги съм харесвал този турнир и съм си мислел, че може тук да спечеля първата си титла от "Мастърс", заяви Димитров.

Той каза, че се насочва към започващия след дни US Open с положително настроение. "Най-важното нещо е да остана стъпил на земята, да продължа да работя по същия начин и да се подготвя по най-добрия начин за турнира."

"Титлата винаги е целта, но ще гледаме мач за мач. Там се играе в пет сета, което на мен ми харесва", допълни българинът.

Димитров игра много съсредоточено и използва възможностите си в ключовите моменти. "Успях да овладея нервите си", посочи българинът за развоя във важните разигравания.

"Знаех какво трябва да направя, но никога не знаеш какво да очакваш. Ник е много добър тенисист, познаваме се доста добре. Доволен съм от играта си, но мисля, че някои неща можех да направя и по-добре."

Dnevnik.bg