"Лудогорец" е получил разрешение да играе домакинствата си в Разград, ако влезе в групите на Лига Европа. Това обявиха от клуба след инспекция на "Лудогорец арена".

Следващата стъпка към постигането на целта остава преодоляването на "Судува". В първия мач българският първенец се наложи с 2:0 у дома.

До момента разградчани са играли три пъти в груповата фаза на евротурнирите - два пъти в Шампионската лига и веднъж в Лига Европа. И в трите случая те домакинстваха на "Васил Левски" в София.

"Инспекторите на европейската футболна централа констатираха, че всички препоръки при строежа на съоръжението са изпълнени и на стадион "Лудогорец арена" могат да се играят мачове от най-високо ниво", се казва в съобщението на клуба.

В края на февруари "Лудогорец" започна работата по изграждането на сектор В на стадиона си. След по-малко от половин година трибуната беше завършена и вече се използва.

Преди време президентът на клуба Александър Александров заяви, че строежът на сектор В струва около 8-9 милиона лева. 

Шампионите получиха "Лудогорец арена" на концесия за 35 години. Според договора клубът трябва да инвестира 18.5 милиона лева.

Реконструкцията на стадиона започна с построяването на трибуна "Козмин Моци", за която държавата даде 5 млн. лева. През ноември 2014 г. собственикът на "Лудогорец" Кирил Домусчиев каза, че е готов да изгради наново целия стадион, ако държавата се включи с 20% от инвестицията. Впоследствие държавата отпусна средствата за трибуна "Моци", която беше открита през 2015 година.

Дневник