Световният шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа ще се изправи срещу българския претендент Кубрат Пулев на 28 октомври. Двете страни окончателно са постигнали споразумение за датата на мача, обяви ESPN, като се позовава на източници, запознати с преговорите.

Почти сигурно 27-годишният англичанин и 36-годишният българин ще се срещнат на стадион "Милениум" в Кардиф. Все още обаче не постигната финална договорка за мястото, тъй като има малка вероятност арена на сблъсъка да бъде MGM Grand в Лас Вегас.

Промотърът на Джошуа Еди Хърн ще бъде в Лас Вегас този уикенд, за да представлява един от своите боксьори - Нейтън Клевърли. Клевърли ще се изправи срещу Баду Джак в двубой от лека категория, който ще е част от подгряващата програма на мегасблъсъка между Флойд Мейуедър и Конър Макгрегър.

Очаква се до края на седмицата окончателно да стане ясно къде ще се състои вторият мач на Кубрат Пулев за световна титла. Първият му беше в края на 2014 г., когато се изправи срещу Владимир Кличко и беше нокаутиран тежко в петия рунд.

Оттогава българският боксьор записа пет поредни победи - срещу Джордж Ариас, Морис Харис, Дерек Чисора, Самюел Питър и Кевин Джонсън, за да си извоюва позиция на първи претендент за титлата на Международната боксова федерация (IBF).

През април Джошуа завоюва още две световни титли - на WBA и IBO, след като спечели зрелищна битка срещу Кличко с технически нокаут в 11-ия рунд.

Украинецът имаше право на реванш, но реши да прекрати състезателната си кариера. Това отвори вратите на Пулев към мач срещу Джошуа още през тази година. Първоначално англичанинът получи разрешение от IBF да отложи задължителната защита с Пулев, за да направи втори мач с Кличко.

Междувременно ръководството на WBA нареди на Джошуа да започне преговори за мач с кубинеца Луис Ортис. Той е първият задължителен претендент на тази организация и настоява, че има предимство пред Пулев.

Джошуа и неговият екип обаче неколкократно заявиха, че следващият съперник на световния шампион със сигурност ще е българинът, тъй като двамата имат уговорка още отпреди година.

Дневник