Димитър Васев вече не е треньор на столичния "Септември", съобщи директорът на клуба Кристиян Добрев. Опитният специалист е освободен след четири загуби в първите пет кръга за сезона.

Столичани победиха единствено "Пирин" като гост и загуби всичките си мачове вкъщи.

"Мога да потвърдя, че Димитър Васев не е начело на отбора. Предприемаме рокада на треньорския пост заради незадоволителните резултати от началото на сезона. Трябваше да вземем мерки и мисля, че то ще е за добро на отбора като цяло", каза спортният директор на новаците Кристиян Добрев в ефира на "Дарик радио".

За нов треньор се спряга Николай Митов, който преди 20 дни беше освободен от "Левски". Все още обаче няма официално потвърждение от клуба.

"Дневник" потърси собственика на "Септември" Румен Чандъров, но през целия ден бизнесменът не отговаряше на мобилния си телефон.

"Като има нещо официално ще го кажем. Засега не мога да кажа нищо, защото нашият президент е в чужбина и пътува. Водени са някакво разговори, включително и с Ники Митов. Трябва да решим въпроса бързо, защото мачът с "Черно море" чука на вратата", добави бившият защитник.

Ако Митов поеме столичани, това ще бъде четвърти период за него в отбора. Той работеше в "Септември" първо през 2011 г., а след това пое отбора година по-късно. През 2016 г. Митов отново беше ангажиран от "Септември", след като не беше приет от феновете на "Ботев" (Пловдив).

През март тази година Румен Чандъров се съгласи да освободи треньора след предложение от "Левски", който беше без треньор. Специалистът обаче се задържа едва четири месеца начело на сините при втория си престой на "Герена".

Основните обвинения към Димитър Васев са, че не разчита на талантите от школата на "ДИТ", които бяха в основата на влизането в елита от "Септември". След назначаването си в клуба, треньорът доведе много бивши футболисти на "Локомотив" (София), с които работеше преди години в "Надежда".

Дневник