Треньорът на Григор Димитров - Даниел Валверду, смята, че тенисистът има възможност за голямо развитие. Според венецуелеца предизвикателството пред българина е да намери баланса, за да може по-често да има седмици като предишната.

Димитров постигна най-големия успех в кариерата си, като спечели титлата от мастърса в Синсинати. Той стъпи на върха, без да загуби сет.

"Не става дума само за тази седмица, трябва да продължим да надграждаме и да вървим напред. Григор успя да изиграе много на брой качествени седмици през последната година. Последните няколко месеца не бяха добри, но той се труди страшно много, за да може отново да играе силно и започва да го прави. Но още е далеч от най-добрия си тенис", каза Валверду пред ATP Tennis Radio, цитиран от tenniskafe.com.

Той посочи, че се е зарадвал от това, че Димитров е играл с много енергия още от първия мач с Фелисиано Лопес.

Според него ключът е в това, че заедно с тенисиста са си взели поуки от загубите. "Научих много за Григор през последните месеци. Той записа няколко качествени победи по време на турнирите на трева и макар началото на сезона на твърди кортове да не беше добро, проведохме няколко разговора по този въпрос, в които си казахме истината и си взехме поуките. Болезнено е да напуснеш даден турнир рано, особено когато си знаел, че можеш да спечелиш няколко мача, но можеш да се поучиш от загубите и това си пролича в Синсинати."

По думите му Димитров е показал лицето, което той иска да вижда. Валверду допълни, че настилката в Синсинати е най-подходящата за играта на българина.

"Той може да използва скоростта си, слайса, както и мощта на сервиса и форхенда си. Тези условия заедно с тревните кортове са любимите за него."

Наскоро Димитров посочи участието във финалите на АТП в Лондон като своя основна цел. Според Валверду борбата за класиране в завързана.

Дневник