Нападателят на "Левски" Жуниор Мапуку каза, че би приел да играе за България, ако бъде поканен. Играчът беше награден за най-добър в шестия кръг на Първа лига благодарение на трите си гола за победата срещу "Пирин".

"Бих играл за националния отбор на България. Със селекционера Хубчев не сме говорили, но ще е удоволствие за мен, ако той се обади да говорим по тази тема. Аз го харесвам, той също", каза Мапуку.

Двамата със селекционера са работили заедно в "Берое". Отношенията им преминаха през доста проблеми. През февруари 2015 г. Мапуку каза, че Хубчев му е като баща. "Каквото каже, трябва да го изпълнявам. Естествено Хубчев много често не е бил доволен от мен – заради поведението ми, за това, че не правя достатъчно усилия на тренировка. И винаги е прав. Вкарвал ме е много пъти в правия път."

През август същата година нападателят си тръгна от "Берое" с решение от съда и обвинения към Хубчев. "Бях щастлив и не исках да напускам, но отношението на треньора и помощника му към мен беше ужасно", написа тогава Мапуку във "Фейсбук".

За мачовете с Швеция и Холандия от квалификациите за световното в Русия Хубчев повика само един футболист на "Левски" - вратаря Божидар Митрев.

В мача с "Пирин" нападателят беше оставен резерва. "Треньорът е шеф, моята работа е да тренирам, а треньорът решава дали да играя. Конкуренцията е нормално нещо, нямаме проблеми с Буш, работим и двамата здраво. Щастлив съм, че Делио Роси е начело на отбора, заниманията са по-тежки, той доста говори с нас."

Мапуку смята, че този сезон първенството ще е по-оспорвано. По думите му е важно "Левски" да гледа към своята игра "защото това е най-важното".

Дневник