"Лудогорец" се изправя днес срещу литовския "Судува" в мач реванш от плейофите на Лига Европа. Българският шампион, който има аванс от 2:0 след първата среща в Разград, е на 90 минути от ново участие в групите на един от двата европейски клубни турнира.

Въпреки преднината разградчани увериха, че няма да подценят съперника, а ще излязат за победа на стадиона в Мариямполе. Треньорът Димитър Димитров, който дебютира начело на шампионите преди седмица не може да разчита на две от звездите си Козмин Моци и Марселиньо, които са наказани.

"Ще играем нападателен футбол и ще търсим победата. Основни футболисти като Моци и Марселиньо когато не играят е загуба за нас, но можем да се справим", каза Херо преди сблъсъка в Литва.

Съперникът обаче се надява на ранен гол, с който да постави под напрежение разградчани: "Ще опитаме да се възползваме максимално от домакинското предимство във втория мач. Важно е да вкараме ранен гол, а след това всичко е възможно", коментираха от щаба на "Судува".

Домакините са оптимисти и заради завръщането на трима основни играчи, сред които е звездата Каролис Лаукземис, който е напълно възстановен от контузия. За двубоя на линия са още Гиебриус Матулевисиус и Сергей Амирзиан.

Тимът срещу негативна серия при визитите си

"Лудогорец" е считан за абсолютен фаворит и има наглед лесна задача в Литва, но статистиката сочи, че разградчани са без победа като гост в Европа от повече от година.

За последно тимът надделя в своя визита над "Цървена звезда" с 4:2 на "Райко Митич" в Белград на 2 август 2016 г., при това след продължения. Преди това успех в редовното време разградчани записаха над "Младост" (Подгорица) с 3:0.

Херо трябва да има едно на ум и поради факта, че "Лудогорец" не е толкова стабилен в гостуванията си. От мача с "Цървена звезда" разградчани записаха четири равенства и три поражения във визитите си – 0:6 от "Арсенал", 1:2 "Жалгирис' и 0:2 от "Апоел" (Беер Шева). Добрата новина все пак е, че само в три от тези мачове "Лудогорец" не отбеляза гол - на "Емиратс", в Израел и при гостуването на "Копенхаген" през февруари тази година в 1/16-финал от Лига Европа.


Ако все пак разградчани се разпишат в Литва ще си гарантират участието до Нова година в европейските турнири.

Продължавайки напред към груповата фаза на турнира ще гарантира на "Лудогорец" и бонус от 2.6 млн. евро.

Освен това шесткратните шампиони ще имат възможност за първи път да приемат мачове от европейските турнири на "Лудогорец арена", след реконструкцията на сектор В на стадиона.

През седмицата УЕФА даде зелена светлина клубът да домакинства в Разград, след като досега се ползваше Националния стадион "Васил Левски" в София.

Двубоят между "Лудогорец" и "Судува" е тази вечер от 20.30 ч. и ще се излъчва по Диема Спорт.

Дневник