Сесил Каратанчева се класира бързо и убедително за втория кръг от квалификациите на US Open. Българската тенисистка спечели с 6:2, 6:2 срещу холандката Аранча Рус.

Софиянката имаше нужда от 71 минути, за да приключи мача в своя полза. В следващия кръг тя ще срещне 17-годишната Клеър Лиу.

Мачът започна с оспорван и продължителен гейм, приключил с пробив за българката. Малко след това Рус успя да изравни за 2:2.

От този момент Каратанчева пое мача под пълен контрол и взе осем последователни гейма, за да спечели първия сет и да поведе с 4:0 във втория. Единственото предизвикателство пред нея дойде в последния гейм, когато сервираше за победата. Холандката поведе с 40:15 и имаше две поредни точки за връщане на единия пробив. Българката се защити и спечели гейма, а с това и мача.

Във втория кръг на квалификациите е и Виктория Томова. Българката ще играе в 19.30 ч. тази вечер с Полона Херцог от Словения, след като преди това отстрани американката Ирина Фалкони.

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова пропуска Откритото първенство на САЩ заради контузия. Травма в рамото слага край на впечатлящата ѝ серия от 47 поредни участия в основната схема на турнирите от Големия шлем.

Дневник