Златан Ибрахимович отново ще облече екипа на "Манчестър юнайтед". Шведският нападател подписа договор за една година и получи фланелката с номер 10. Миналия сезон той носеше номер 9, който сега е на гърба на рекордната покупка Ромелу Лукаку.

"Завръщам се, за да довърша това, което започнах. Моето намерение винаги е било да остана, това на клуба - също", заяви Ибрахимович пред клубния сайт след подписването на договора.

"Нямам търпение отново да изляза на терена на "Олд трафорд". Но съм наясно, че ще ми е нужно време, за да бъда напълно готов за игра. Работя много здраво и ще продължа да го правя, за да съм сигурен, че ще бъде във възможно най-добро състояние, когато се завърна на терена", допълни шведът, който през октомври ще навърши 36 години.

Ибрахимович се присъедини към "Юнайтед" като свободен агент през миналото лято и направи чудесен дебют в английския футбол. Той беше водещият голмайстор за "Юнайтед" през миналия сезон с 28 попадения в 46 мача във всички турнир.

Шведският нападател се намираше в отлична форма, но увреди кръстни връзки в реванша с белгийския "Андерлехт" от четвъртфиналите на Лига Европа през април. Той беше опериран в САЩ, като прогнозите са, че ще бъде извън игра до края на календарната година.

В договора на Ибрахимович имаше опция за удължаване с още един сезон, но контузията накара ръководството на клуба да не я активира. Според английските медии седмичната заплата в предишния му контракт е била 375 хиляди паунда.

Въпреки изтичането на договора шведският голмайстор продължи да живее в Манчестър и да използва базата на "червените дяволи" за своята рехабилитация. Още в средата на юли мениджърът на "Юнайтед" Жозе Моуриньо намекна, че Ибрахимович ще остане в клуба.

"Щастливи сме, че Златан се възстановя добре и сме също толкова щастливи, че отново ще можем да разчитаме на неговата амбиция и опит", заяви днес Моуриньо след обявяването на договора.

"След приноса си за отбора през миналия сезон той заслужава нашето доверие. Ще бъдем търпеливи, докато чакаме да се завърне. Нямам никакво съмнение, че той ще има много важна роля през втората част от сезона", каза още португалецът.

Dnevnik.bg