Полицията в Австралия арестува бившия колоездач Джан Бобридж, съобщи PerthNow.com. Двукратният медалист от олимпийски игри в колоезденето на писта, е обвинен в продажба на стотици таблетки екстази, като е заловен в акция с полицаи под прикритие.

Близо година след като беше на подиума в Рио след сребърен медал в отборното преследване, 28-годишният Бобридж се изправи пред съда в Пърт в четвъртък. Той сложи край на кариерата си в края на миналия сезон, след като лекуваше ревматоиден артрит.

Бобридж беше сред най-универсалните австралийски колоездачи, като успешно съчета кариера на пистата и на шосе. На писта той се състезаваше в дисциплините за издръжливост, както и отборното и индивидуално преследване, а на шосе беше специалист в бягането по часовник. Бобридж е участник на три различни олимпийски игри, четирикратен златен медалист от Игрите на Британската общност, световен шампион и бивш рекордьор в едночасовата езда на колодрум.

Съседи на бившия колоездач в Пърт са признали, че преди няколко дни са видели най-малко шест полицейски автомобила пред дома му и още толкова цивилни. Повече от час детективи са претърсвали къщата и двора на Бобридж заедно със специално обучени кучета.

Органите са повдигнали шест различни обвинения на спортиста за продажба на значително количество метилендиоксиметамфетамин, познат още като екстази. Бобридж е действал в няколко различни предградия на Пърт, като е следен в специализирана операция под прикритие от няколко месеца.

Доказателствата на обвинителите показват, че една партида от продадените таблетки съдържа 146 хапчета. Магистратите заключиха, че обвинението е толкова сериозно, че колоездачът няма да се размине без затвор.

В момента наблюдаващият съдия по делото Илейн Кампионе освободи Бобридж под гаранция от 10 хил. долара и при нареждане да не напуска страната. Освен това бившият колоездач е предал своя международен паспорт и няма право на контактува с другите обвиняеми.

Джак Бобридж караше за последно за отбора на "Трек Сегафредо", но сложи край на кариерата си през 2016 г. Той е родом от Аделаида, но живее в Пърт, където откри фитнес зала.

Полицията в града разкри, че залавяването на колоездача е част от мащабна акция срещу разпространители на наркотици. През юни е конфискувана дрога на обща стойност 1.1 млн. долара, сред които екстази, кристални метамфетамини, кокаин, канабис и стероиди.

Джак Бобридж ще се завърне в съда отново през септември, когато започва разглеждането на делото.

Dnevnik.bg