Носителят на трофея в Шампионската лига "Реал" (Мадрид) отново се събра с "Борусия" (Дортмунд), а вицешампионът на Англия "Тотнъм" и кипърският първенец АПОЕЛ с Живко Миланов в състава ще им правят компания в най-интригуващата група.

Другият отбор с български представител - "Спартак" (Москва) на Ивелин Попов, ще играе със завърналия се в турнира след тригодишно отсъствие "Ливърпул", рекордьорът по трофеи в Лига Европа "Севиля" и "Марибор".

Въпреки предпоставките за изключително тежки групи, в повечето попаднаха два изявени фаворита и два отбора, които се очаква да си оспорват третото място, даващо право на участие в директните елиминации на Лига Европа.

Като най-непредвидима се очертава група G. Там попаднаха "Монако", "Порто", "Бешикташ" и един от двата дебютанта в турнира - "Лайпциг", който завоюва сребърните медали при първото си участие в Бундеслигата.

Другият дебютант - "Карабах", изтегли много тежък жребий. Шампионът на Азербайджан ще премери сили с английския първенец "Челси", финалиста в турнира от 2014 и 2016 г. "Атлетико" (Мадрид) и италианския "Рома".

Звездни сблъсъци ще има в група В и група D. В първата се събраха "Байерн" (Мюнхен) и "Пари сен жермен", а във втората - "Ювентус" и "Барселона".

Шампионът в Лига Европа "Манчестър юнайтед" ще играе с още три отбора, носещи титулярни екипи с червен цвят - "Бенфика", ЦСКА (Москва) и "Базел".

Групите на Шампионска лига 2017/2018

Група А: "Бенфика", "Манчестър юнайтед", "Базел", ЦСКА (Москва);

Група В: "Байерн", ПСЖ, "Андерлехт", "Селтик";

Група С: "Челси", "Атлетико" (Мадрид), "Рома", "Карабах";

Група D: "Ювентус", "Барселона", "Олимпиакос", "Спортинг" (Лисабон);

Група Е: "Спартак" (Москва), "Севиля", "Ливърпул", "Марибор";

Група F: "Шахтьор" (Донецк), "Манчестър сити", "Наполи", "Фейенорд";

Група G: "Монако", "Порто", "Бешикташ", "Лайпциг";

Група H: "Реал" (Мадрид), "Борусия" (Дортмунд), "Тотнъм", АПОЕЛ;

Dnevnik.bg