Сесил Каратанчева отпадна във втория кръг на квалификациите за US Open. 28-годишната българка напуска надпреварата след обрат и много драматична загуба от световната номер 1 при девойките Клеър Лиу - 6:4, 4:6, 6:7 (3).

Двубоят продължи два часа и 35 минути, премина през 12 пробива и накрая победителят трябваше да бъде определен в тайбрек. Каратанчева имаше много повече възможности и дори получи шанс да сервира за спечелването на мача при 6:5 в третия сет.

Тя обаче позволи на 17-годишната американка да върне пробива в последния момент. След това българската тенисистка поведе с 3:2 в тайбрека, но загуби пет поредни точки, което сложи край на тазгодишното й участие в Ню Йорк.

Каратанчева имаше цели 20 точки за пробив в този двубой, но реализира само шест. Лиу също направи шест пробива, но от 14 възможности. Българката дори завърши с повече спечелени точки - 125 срещу 122, но въпреки това отстъпи пред шампионката от "Уимбълдън" при девойките.

За Каратанчева това беше първа поява в Големия шлем от Australian Open, когато отпадна в първия кръг на квалификациите. Българката, която заема 224-ото място в световната ранглиста, не е играла в основна схема на турнир от Шлема от US Open 2015, когато загуби на старта от Белинда Бенчич.

Dnevnik.bg