Нападателят Усман Дембеле вече е футболист на "Барселона", обявиха от каталунския клуб. Французинът е купен за 105 млн. евро от "Борусия" (Дортмунд), като сумата може да нарасне до 135 в зависимост от представянето на футболиста.

Каталунците потвърдиха новината, като съобщиха, че Дембеле ще подпише 5-годишен договор, а клаузата му за откупуване ще бъде на стойност 400 млн. евро. Нападателят ще пристигне в Каталуня в неделя, а в понеделник ще премине медицински прегледи, след което ще подпише договора си.

Френският национал трябва да запълни дупката в нападението на "Барселона" след напускането на Неймар. Бразилецът премина в ПСЖ за 222 млн. евро и отвори сериозна пробойна при каталунците. Освен това той взе и №11 на "Камп ноу", който до момента се носеше от бразилеца.

Ден по-рано немското издание "Билд" съобщи, че сделката ще бъде на стойност 150 млн. евро, но сега се оказва, че каталунците са договорили нападателя за по-малко.

Според ESPN ключовата среща за трансфера на Дембеле се е състояла в четвъртък преди жребия за груповата фаза на Шампионската лига.

Изпълнителният директор на жълто-черните Ханс-Йоаким Вацке, заедно със спортния директор Михаел Цорк са се срещнали с представителите на "Барселона" - президентът Хосеп Мария Бартомеу, Оскар Грау и Раул Санйехи, като те са договорили параметрите по сделката.

Дембеле премина на "Сигнал Идуна парк" през миналото лято, като беше закупен 15 млн. евро, въпреки че сериозен интерес към него имаше от "Манчестър юнайтед" и "Арсенал". Французинът вкара 10 гола и даде 21 асистенции през сезона, но изрази разочарованието си от освобождаването на треньора Томас Тухел.

Ситуацията с Дембеле се развива няколко седмици, след като нападателят изрази желанието си да си тръгне от Дортмунд. Той дори не се появи на една от тренировките на отбора, след кеото беше санкциониран от клубната управа.

Французинът, който е на 20 години, взе участие само в един мач от началото на сезона - този срещу "Байерн" (Мюнхен) за Суперкупата на Германия.

Дневник