Григор Димитров попадна в потока на световния №1 Рафаел Надал на US Open. Среща между двамата е възможна в четвъртфиналите. Българинът е поставен под №7 в последния за годината турнира от Големия шлем. В първия кръг той ще се изправи срещу тенисист от квалификациите.

При успех на старта Димитров ще срещне победителя от мача между руснака Андрей Рубльов и представителя на Великобритания Аляж Бедене. Първият поставен, който българинът може да срещне, е №27 Пабло Куевас от Уругвай. Другите двама поставени в тази част са №9 Давид Гофен и №18 Гаел Монфис.

Надал ще играе със сърбина Душан Лайович в първия кръг, а при успех го чака мач срещу японеца Таро Даниел или участващия с "уайлд кард" Томи Пол от САЩ. Първият поставен на пътя на испанеца е №26 Ришар Гаске, а другите поставени в тази час са №15 Томаш Бердих и №22 Фабио Фонини.

В тази първа половина на основната схема попадна и петкратният шампион в Ню Йорк Роджър Федерер. 36-годишният швейцарец, който спечели два от трите турнира от Големия шлем тази година - Australian Open и "Уимбълдън", е поставен под №3. Първият му съперник е американският тинейджър Франсис Тиафое.

В тази четвърт от схемата попаднаха №6 Доминик Тийм, №11 Роберто Баутиста Агут, №14 Ник Кириос, №17 Сам Куери, №24 Хуан Мартин дел Потро, №31 Фелисиано Лопес, както и високият 2.11 м хърватски ветеран Иво Карлович и винаги атрактивният Дъстин Браун.

Световният №2 Анди Мъри, който заради контузия не е играл от "Уимбълдън" насам, попадна в благоприятен поток. В първия кръг той ще срещне представителя на домакините Тенис Сандгрен.

Най-близките поставени до шотландеца е №29 Диего Шварцман, №21 Давид Ферер и №16 Лука Пуи. Другите поставените в тази четвърт са №8 Жо-Вифред Цонга, №12 Пабло Кареньо Буста, №20 Алберт Рамос и №32 Робин Хаазе.


Александър Зверев, който спечели два турнира от сериите "Мастърс" тази година, е поставен под №4. В първия кръг германецът ще играе с квалификант. В неговата четвърт попадна голяма част от най-добре сервиращите играчи в тура.

Първият поставен, който 20-годишният Зверев може да срещне, е южноафриканецът Кевин Андерсън в третия кръг. Потенциални съперници в осминафиналите са №13 Джак Сок и №19 Жил Мюлер.

В четвъртфиналите е възможно да се стигне до мач между двамата братя Зверев. Миша стартира срещу получилия "уайлд кард" Тай-Сон Квятковски, а другите поставени в тази част на схемата са №5 Марин Чилич, №10 Джон Иснър и №25 Карен Хачанов.

Дневник