"Локомотив" (Пловдив) спечели третата си победа за сезона в Първа лига, благодарение на вратарска грешка в последните секунди. Бяло-черните се наложиха с 2:1 срещу "Дунав" у дома, а ценния втори гол вкара Симеон Райков в добавеното време.

Пловдивчани излязоха четвърти с 11 точки, а след третата си поредна загуба русенци остават 11-и с пет.

По-рано кръгът започна с равенство 1:1 между "Етър" и "Ботев". Търновци са осми с девет точки, а "канарчетата" имат пет, но са с мач по-малко.

"Локомотив" започна двубоя по-дейно и в третата минута Марк Бедиме намери на удобна позиция Дино Мартинович, който обаче стреля неточно. Седем по-късно Димо Бакалов вкара красив гол с добре насочен удар от границата на наказателното поле.

В 12-ата минута Дино Мартиновеч улучи напречната греда.

След почивката домакините продължиха да са по-активни. В 52-ата минута Веселин Марчев излезе на удобна позиция, но вратарят на гостите Станислав Антонов спаси.

"Дунав" успя да подобри играта си и изравни в 69-ата минута. Тогава Христофор Хубчев центрира, топката попадна в Юлиян Ненов, който овладя и отблизо вкара. В добавеното време Теймур Марем не успя да отиграе добре, вратарят Антонов се хвърли, но не можа да улови топката и Райков се възползва, за да донесе победата на отбора си.

Дневник