Волейболните национали излизат срещу Испания в опит да вземат първата си победа на европейското първенство в Полша. За българите този мач е в графата "задължителни за спечелване".

Срещата е тази вечер от 21.30 часа в близо 16-хилядната зала в Краков. В другият мач от група С Русия играе с финалиста от Евроволей 2015 Словения.

България тръгна на европейското със загуба с 0:3 от "сборная". Поражението беше прието спокойно, но отдалечи отбора от възможността да спечели първото място в групата и да се класира директно на четвъртфинал.

"Като цяло направихме колеблив мач и не съм доволен от нашето представяне. Надявам се да си извадим поуките за следващите ни срещи", каза селекционерът Пламен Константинов.

Испанците отстъпиха с 0:3 (25:27, 15:25, 16:25) срещу Словения на старта. Преди десет години иберийците сътвориха чудо, като станаха неочаквано европейски шампиони. Времето на златния успех изглежда далеч назад, но всяко подценяване може да е пагубно за България.

Националите спечелиха последните два мача с Испания. На световното през 2010 г. България стигна до 3:1, а в квалификация за олимпийските игри в Лондон две години по-късно резултатът беше 3:0 във Варна.

След загубата от Русия за българския състав целта е минимум второто място, за да може в осминафиналите да се избегне евентуална среща с домакина Полша или Сърбия.

Дневник