Себастиан Фетел подписа нов договор с "Ферари", съобщи Sky Sport Italia минути преди началото на квалификацията за Гран при Белгия. Преговорите между двата страни са завършили в началото на седмицата, а германецът ще остане в Скудерията до края на сезон 2020.

В четвъртък, при пристигането си на пистата Фетел обясни, че не очаква развитие в следващите две седмици, заради натоварения календар. Веднага след състезанието на "Спа" предстои домашната надревара за "Ферари" - Гран при на Италия на "Монца".

"Себастиан изглеждаше повече от щастлив тази сутрин, след като новината за новия му договор се разчу из падока", предаде от боксовете репортерът на Sky Sports F1 Тед Кравиц.

Малко след края на третата свободна тренировка от "Ферари" потвърдиха новината със съобщение на официалния си сайт. Още в края на юли издания от Германия разкриха, че предложението на Скудерията е на стойност 120 млн. евро за следващите три сезона.

Новината слага край на спекулациите около бъдещето на пилота. В същото време "Ферари" успя да завърши успешно преговорите и с двамата си пилоти, след като Кими Райконен подписа удължение на контракта си за една година.

Фетел е лидер в световния шампионат, като води с 14 точки пред Люис Хамилтън. Германецът спечели три състезания от началото на сезона – в Австралия, Монако и Унгария.

"Ферари" най-бързи в последната тренировка

Последният час за подготовка на "Спа" преди квалификацията премина изцяло под диктовката на "Ферари". Райконен и Фетел направиха голяма крачка напред от петък, като окупираха първите две места в третата свободна тренировка.

Финландецът даде най-добро време – 1:43.916 минута, което е и нов рекорд на сегашната конфигурация на "Спа". Той подобри върховото време на Ярно Трули с "Тойота" от 2009 г. Очакванията са времената да падат още през уикенда.

Фетел остана на 0.197 секунди от съотборника си, докато трети се нареди Хамилтън – само на една хилядна от съперника си за титлата.

Слабо се представи вторият пилот на "Мерцедес" Валтери Ботас, който имаше проблеми с баланса в тренировката и изостана със 1.3 секунди. Финландецът се нареди пети, а пред него беше местният любимец Макс Верстапен.

Отлично темпо показа Фернандо Алонсо с "Макларън", който записа 10-о време.

Квалификацията за Гран при на Белгия започва в 15.00 ч.

Дневник