Шампионът "Байерн" (Мюнхен) записа победа при първото си гостуване за сезона в Бундеслигата, след като се наложи трудно с 2:0 над "Вердер" в Бремен. В герой за баварците се превърна основният реализатор Роберт Левандовски, който отбеляза и двата гола.

Полякът вече има 154 гола в Бундеслигата, което му отрежда 14-о място във вечната ранглиста, където се изравни с Марио Гомез.

Успехът е втори за "Байерн", след като в откриващия мач шампионите победиха с 3:1 "Байер" (Леверкузен). "Вердер" пък записа втора загуба и се намира в дъното на класирането. Освен това баварците увеличиха серията си срещу "Бременските музиканти" на 14 поредни победи. В тези 14 срещи "Байерн" е отбелязал 55 гола срещу съперника си.

"Байерн" контролираше топката в 68% от двубоя и отправи 16 удара. От своя страна домакините не показаха нищо в атака. Футболистите на "Вердер"се отчетоха само с един точен удар към завърналия се от контузия Мануел Нойер.

Треньорът на баварците Кaрло Анчелоти направи три промени в титулярния състав в сравнение с откриващия мач срещу "Байер". Възстановените Нойер, Тиаго Алкантара и Ариен Робен започнаха за сметка на Свен Улрайх, Себастиан Руди и Томас Мюлер.


"Байерн" наложи високо темпо още в началото на срещата и пресираше дълбоко. Удар на Робен в 5-ата минута беше спасен от стража на домакините Иржи Павленка. Последва корнер, като след разбъркване в наказателното поле най-съобразителен се оказа Корентин Толисо, чийто удар уцели гредата.

"Вердер" стоеше компактно в защита и затваряше умело всички постъпи към вратата на Павленка. Това накара последователно Артуро Видал, Франк Рибери и Дейвид Алаба да опитат късмета си отдалеч, но неуспешно.

В 38-ата минута шампионите получиха отлична възможност да открият резултата. Атака на "Байерн" отляво завърши с центриране на Рибери към Робен, като ударът на холандеца с глава мина близо до страничния стълб.

Баварците започнаха второто полувреме с непрестанни атаки, което остави празни пространства в защита. Футболистите на "Вердер" няколко пъти хванаха неподготвени бранителите на шампионите, но до удар към Нойер така и не се стигаше.

След час игра Кингсли Коман се появи на мястото на Робен. Френското крило раздвижи играта по десния фланг, което доведе до промяна на резултата.


Коман подаде успоредно на гол линията към Левандовски, който отбеляза с пета в 72-ата минута. Полският национал вкара и втори гол три минути по-късно. Той направи индивидуален пробив през центъра на защитата на домакините.

До края на срещата "Байерн" контролираше играта и не допусна изненада.

В друг интересен мач от днес "Байер" и "Хофенхайм" направиха голово реми – 2:2. Головете за "аспирините" вкараха Вендел от дузпа и Карим Балараби, а точни за гостите бяха Андрей Крамарич и Марк Ут. В късния мач от 19:30 един срещу друг излизат "Борусия" (Дортмуд) и "Херта".

Дневник