Флойд Мейуедър отказа Конър Макгрегър в 10-ия рунд след технически нокаут и спечели битката на годината. Двамата големи бойци се изправиха един срещу друг в T-Mobile Arena в Лас Вегас по правилата на бокса, а американецът доказа, че няма равен на ринга и надви звездата в свободните боеве.

Мейуедър остава перфектен, като записа 50-а победа в кариерата си и 27-а с нокаут. Американецът подобри рекорда на легендарния Роки Марчиано от 40-те и 50-те години, който имаше 49 успеха от 49 срещи на ринга.

Ветеранът, който се завърна след отсъствие от две години игра много умно и изтощи максимално съперника си, който имаше предимство в началните рундове.

"Той е голям шампион, само уважение за него, че излезе и направи това. Направихме голям мач, той е по-добър, отколкото очаквах, но аз съм по-добрият и го доказах. Моята тактика беше да поема тежките му удари, защото след това той няма енергия. Говорихме много с баща ми и избрахме тази стратегия, да играя умно. Уверих всички хора, че този мач няма да стигне до последния си гонг и бях прав", каза Мейуедър.

Той увери, че това е последният му мач на професионалния ринг, като изрази желание да влезе в залата на славата на бокса.

Първите три рунда бяха изцяло за Макгрегър, който в стила на свободните боеве започна много експлозивно и агресивно и натика своя съперник към въжетата. Ирландецът раздаваше мощни удари, като доста от тях влязоха в тялото и главата на Мейуедър, а в началото изглеждаше, че американецът нямаше отговор.

Постепенно Мейуедър започна да изравнява играта след третата част и да повишава темпото. Американецът тръгна по-мощно напред и започна да пуска удари, като дясното кроше и десния прав му носеха голям успех.

Звездата в ММА търсеше клинчове, при които натискаше с непозволени удари боксьора. На няколко пъти реферът Робърт Бърд предупреди Макгрегър заради ударите чук от свободните боеве, които той ползваше.

Решителен се оказа осмият рунд, в който Мейеуедър нанесе няколко много чисти удара в главата на съперника си. Ирландецът свали гарда и пое няколко десни прави, които сериозно го разклатиха. Дори и след паузата Макгрегър продължи да диша тежко, а в ударите му вече нямаше сила.

Ирландецът търсеше клинчове и накъсване на играта, а от ъгъла му постоянно се чуваха викове да отстъпи назад.

Десетият рунг беше последен за ирландеца, като 1.05 минути след началния гонг реферът Робърт Бърд спря мача. Мейуедър нанесе няколко много тежки удара, натика Макгрегър във въжетата, където той вече не се съпротивляваше.

Мейуедър спечели специален пояс от мача, който той кръсти Money belt (т.нар. Поясът на парите) на него има 3360 диаманта, 600 сапфира и 300 изумруда и тежи 1.5 кг., като е изработен от крокодилка кожа.

Американецът ще спечели около 300 млн. долара, докато неговият съперника имаше гарантирани 100 млн. от сблъсъка. Битката на годината в Лас Вегас генерира приходи за общо 600 млн. долара.

Дневник