"Реал" (Мадрид) и "Валенсия" завършиха 2:2 в най-интересния мач от втория кръг на Примера дивисион. "Прилепите" поднесоха голяма изненада като бяха на няколко минути от това да вземат шокираща победа на "Сантяго Бернабеу".

Марко Асенсио отбеляза двата гола за "Реал" (10 и 83), докато за "Валенсия" точни бяха Карлос Солер и Кондогбия (77).

Кралския клуб влезе в историята, като стана първия отбор в Европа, който бележи гол в 70 поредни мача от всички турнири. Тимът на Зинедин Зидан е само на четири от рекорда на "Сантош" от 1951-52 г.

Зинедин Зидан излезе с доста променен състав, в който Каземиро започна като като централен защитник. Бразилецът трябваше да запълни дупката в отбрана заради наказанието на капитана Серхио Рамос.

Двата отбора се хвърлиха в атаки от първия съдийски сигнал без да се разузнават или да чакат. Това доведе и до ранен гол, който беше дело на Асенсио. Новата звезда на "Реал" се възползва от грешка при изнасяването на топката от страна на гостите в 10-ата минута и с неспасяем удар в долния десен ъгъл откри реултата.

"Валенсия" не се стъписа от полученото попадение и се върна в мача много бързо. Само седем минути по-късно Лато пусна хитър пас в наказателното поле, а Карлос Солер изскочи непокрит и с удар по диагонала изравни.

До края на първото полувреме се игра изцяло пред вратата на "Валенсия", като "Реал" диктуваше случващото се на терена. Със сериозни пропуски обаче се отчетоха Карим Бензема и Иско, чиято игра не вървеше.


На почивката испанският плеймейкър беше изваден, а в игра се появи Матео Ковачич. "Реал" започна да действа по-солидно в центъра на терена и усили натиска си.

Много добри възможности се откриха пред Гарет Бейл и Бензема, но и двамата нападатели не можаха да се разпишат от отлични позиции. Вместо "Реал" да поведе отново стана така, че домакините изостанаха.

В 77-ата минута Родриго Морено съхрани много добре топката в наказателното поле, върна я към Кондогбия, а той с плътен удар в долния десен ъгъл изведе "Валенсия" напред.

Радостта на "прилепите" обаче не продължи дълго и в 83-ата минута Марко Асенсио се разписа още веднъж. Младокът изпълни прекрасно пряк свободен удар и не остави никакви шансове на вратаря Нето – 2:2.

До края "Реал" можеше да спечели трите точки, но Бензема се отчете с още два пропуска.

Дневник