"Пирин" шокира шампиона "Лудогорец" и завърши наравно 1:1 при гостуването си в Разград. Тимът от Благоевград, който имаше големи кадрови проблеми преди срещата игра много смело и с организирана игра, и малко хитрост успя да измъкне точката.

"Лудогорец" категорично имаше надмощие, но удари греда на два пъти, а преди почивката Козмин Моци изпусна дузпа. Анисе извееде шампионите напред в 62-ата минута, а Станислав Костов донесе точката на гостите три минути преди края.

"Това е резултат, който не трябва да се получи с оглед на показаното на терена. В отбора има някаква физическа, а може би и психологическа умора, но това не може да ни оправдава. Явно ще трябва да работим доста върху тактическата ни дисциплина", каза разочарованият треньор Димитър Димитров.

Специалистът няколко пъти натърти върху представянето на играчите, като показа, че не е доволен: "Някои футболисти трябва да разберат, че не могат да си играят само в едната фаза, това ще бъде наказано в Лига Европа, там съперниците са още по-сериозни", добави треньорът.

Димитър Димитров направи няколко промени от състава, който няколко дни по-рано завърши 0:0 със "Судува" в Лига Европа. Капитанът Светослав Дяков остана на пейката, а Марселиньо и Моци, които изтърпяваха наказания в Европа, излязоха като титуляри. Шанс от първата минута получи и Клаудиу Кешеру.

Разградчани започнаха много активно и показаха ясно, че искат да решат мача рано рано. Срещу себе си обаче те срещнаха един много добре организиран отбор на "Пирин", който макар и да подходи крайно дефанзивно почти не допускаше грешки в собствената си половина.

Треньорът на тима от Благоевград, Милен Радуканов беше подредил отбора си много умело и "Пирин" играеше със самочувствие в отбрана. "Лудогорец" пропусна няколко добри шанса, като на моменти дори изглеждаше, че нападателите на домакините се отчайват от пропуските.

Преди почивката "Пирин" стигна само до един удар към вратата на "Лудогорец". Стилиян Николов засече центриране с глава, но Ренан показа рефлекс и изби.

В 43-ата минута шампионите получиха право да изпълнят дузпа, след като Марселиньо беше повален в наказателното поле от Димитър Благов. Капитанът в тази среща Моци застана зад топката, но изстрелът му в долния десен ъгъл беше избит от Макенджиев.

Второто полувреме започна по същия начин, както завърши и първото – с натиск на "Лудогорец". Още в 48-ата минута шампионите за малко да открият, като далечен шут на Натанаел беше докоснат с върха на пръстите от Макенджиев. Топката промени траекторията си и се отби в гредата.

Седем минути по-късно "Лудогорец" отбеляза гол чрез Марселиньо, но той беше отменен заради засада. Реферът Драгомир Драганов отсъди нарушения на Кешеру в атака срещу бранител на гостите.

В 62-ата минута шампионите все пак откриха, като вече грешка нямаше. След статично положение Моци стреля от въздуха, Анисе се оказа непокрит и от няколко метра прати топката в мрежата – 1:0.

Попадението успокои "Лудогорец" и тимът на Димитър Димитров свали оборотите. Шампионите нападаха, но не го правеха толкова масирано, а тактиката на "Пирин" рухна. Тимът от Благоевград трудно успяваше да организира добри атаки, но десетина минути преди края имаше един добър шанс.

В 79-ата минута Аймен Суда стреля изненадващо от воле, но топката срещна гредата. Три минути по-късно греда удари и "Лудогорец".

Всичко отиваше към резонна победа на шампионите без тимът да изразходва големи усилия, но сметките на разградчани се объркаха. В 87-ата минута Анти Реня направи за смях двама защитници на "Лудогорец" и пусна хитър пас към Станислав Костов, който от един метър нямаше проблем да изравни резултата.

При положението останаха леки съмнения за засада, но ситуацията се разви на много висока скорост и на пръв поглед изглеждаше, че Яцек Горалски покрива Костов при последния пас.

"Лудогорец" пропусна шанса да се изравни на върха в класирането с ЦСКА, като остава с 14 точки, колкото има и "Черно море". "Пирин" затвърди доброто си представяне далеч от дома, като взима нещо от трети отбор с претенции.

Преди това благоевградчани измъкнаха равен 1:1 срещу "Берое" и победиха "Ботев" в Коматево.

"Срещу "Лудогорец" друг начин освен този няма. Бяхме дисциплинирани, борихме се и тичахме, превъзмогнахме проблемите. Адмирации за футболистите, които спряха много силен отбор на "Лудогорец", каза след двубоя треньорът на "Пирин" Милен Радуканов.

Дневник