Българският национал Симеон Славчев отново ще играе под наем в полския "Лехия" (Гданск), съобщи "А Бола". 23-годишният халф е собственост на "Спортинг" (Лисабон), но изобщо не попада в плановете на старши треньора на португалския отбор Жорже Жезуш.

Славчев играе под наем в "Лехия" и през миналия сезон. Полузащитникът, който тогава беше преотстъпен срещу сумата от 50 хиляди евро, записа 23 мача и три асистенции в полското първенство.

Българският футболист има договор със "Спортинг" до лятото на 2019 г. Той беше привлечен от "Литекс" през 2014 г., като тимът от Лисабон плати за него 2.5 милиона евро.

Славчев обаче не успя да се наложи в състава на "лъвовете". Той записа само два мача (за Купата на Португалия) и през зимния трансферен прозорец на 2015 г. беше пратен под наем в "Болтън".

Българинът изигра един двубой с екипа на "Уондърърс", преди да получи контузия, която го извади от игра до края на сезона. През лятото последва ново преотстъпване - в "Аполон" (Лимасол), с който Славчев спечели Купата на Кипър.

"Спортинг" имаше голямо желание да продаде най-добрия млад футболист на България за 2013 г. След като не получи желаната оферта, португалският вицешампион беше принуден отново да го даде под наем.

През юли Славчев беше на проби в английския "Бирмингам", воден от Хари Реднап. "Засега всичко се развива нормално. Хората тук са много доволни от него и наистина го харесват", коментира тогава пред "Дневник" футболният агент Стефан Бакалски, който беше с национала на Острова. В крайна сметка обаче не се стигна до договорка между клубовете.

Дневник