"Ливърпул" е предложил 55.5 милиона паунда за лявото крило на "Монако" Тома Лемар, твърди "Скай спортс". Според информацията червените работят по намирането на качествен футболист на поста на Филипе Коутиньо, който е близо до трансфер в "Барселона".

Интересът на "Ливърпул" към Лемар дава зелена светлина за преминаването на Коутиньо при каталунците. Бразилецът подаде молба за трансфер, но мърсисайдци не искат да се разделят с него. Червените вече отказаха три оферти от "Барселона", най-високата от които беше на стойност 125 милиона евро.

Лемар имаше важна роля за шампионската титла в Лига 1 и достигането до полуфинал в Шампионската лига през миналия сезон. Той изигра 55 мача във всички турнири, в които записа 14 гола и 17 асистенции.

Монегаските вече отказаха 30 милиона паунда от "Арсенал" за 21-годишния полузащитник. Интерес към него има и от "Барселона", който днес представи Осман Дембеле. Каталунците платиха 105 милиона евро на "Борусия" (Дортмунд), като сумата може да нарасне до 135 милиона в зависимост от представянето на футболиста.

Звездата на "Монако" Килиан Мбапе е усилено свързван с трансфер в "Пари Сен Жермен". Според френският вестник "Екип" 18-годишният французин ще бъде привлечен под наем, а след година ПСЖ ще плати 180 милиона евро на монегаските. С този ход парижани ще заобиколят финансовия феърплей, след като в началото на август платиха 222 милиона евро на "Барселона" за Неймар.

Мбапе е в конфликт с треньора Леонардо Жардим заради желанието си да си тръгне. Той остана резерва при разгромната победа на "Монако" с 6:1 срещу "Марсилия" в неделя.

"Монако" вече се раздели с трима от титулярите си от миналогодишната кампания. Бенджамин Менди и Бернардо Силва преминаха в "Манчестър сити" съответно за 57.5 и 50 млн. евро, а Тиемуe Бакайоко беше купен от "Челси" за 40 млн. евро.

Дневник