Контузията в гърба на плеймейкъра на "Ливърпул" Филипе Коутиньо е плод на голям стрес около неясното му бъдеще, заяви докторът на бразилския национален отбор Майкъл Симони. Полузащитникът има желание да премине в "Барселона", но английският клуб не иска да го продава.

"Проблемите в гърба са заради емоционалния стрес. Несигурността относно неговото бъдеще го кара да се чувства стресиран. Всичко е наред в момента и той е готов за игра. Всичко, от което се нуждаеше, е да поговори с някого", каза Симони.

Коутиньо е на лагер с бразилския национален отбор и тренира пълноценно. "Селесао" стана първият отбор след домакина Русия, който си осигури участие на световното първенство догодина. Бразилия е водач с 33 точки в квалификациите в Южна Америка, като останалите четири мача от квалификациите им са протоколни.

Коутиньо пропусна всички мачове на "Ливърпул" от началото на сезона. Официалната причина за отсъствието му, която оповестиха от клуба, е контузия в гърба. Според медиите в Англия полузащитникът е здрав и е отказал да играе за червените, за да се стигне до трансфер в "Барселона".

"Ливърпул" отказа три предложения за 25-годишния играч, най-високото от които беше за 125 милиона паунда. Червените вече търсят негов заместник, като имат интерес към лявото крило на "Монако" Тома Лемар.

Мърсисайдци потвърдиха трансфера на вътрешния халф на "Лайпциг" Наби Кейта. "Ливърпул" ще плати 48 милиона паунда за гвинейския национал, който ще стане част от отбора от лятото на 2018 г.

Дневник