Григор Димитров заяви, че е усещал огромно вълнение по време на тенис турнира в София в началото на февруари, когато спечели втората си титла за сезона.

"Беше лудост още от първия ден, когато пристигнах. Усещах пеперуди в стомаха си, не защото играя, а защото съм в България. Невероятно усещане, семейството ми беше там, всички братовчеди, всичко беше перфектно. Първият мач беше особено труден, но после всичко потръгна. Чувствах се като рок звезда", каза деветият в света в предаването "Гейм, сет, Матек" на Бетани Матек-Сандс по Tennis Channel, цитиран от "Тенис 24".

Димитров започва тази вечер участието си в US Open с мач срещу квалификанта Вацлав Шафранек. Двамата с чеха се срещат за първи път.

Хасковлията съжалява, че не е имал много възможности да играе на централния корт на US Open. Той е очарован е от атмосферата.

 

Българинът посочи, че се стреми винаги да е положително настроен. "Не спирай да се усмихваш, това винаги помага. Винаги, когато съм изпитвал болка, съм се опитвал да търся положителната страна на нещата. Ще имам възможност да си почина малко", заяви той на въпрос как се справя с контузиите.

Според него след като състезател се върне в игра след травма, оценява нещата по друг начин.

Дневник