Волейболните национали започват с мач срещу Финландия същинската част от европейското първенство в Полша. Двата състава ще играят тази вечер от 18.30 часа в осминафинален плейоф.

В група С българският отбор започна със загуба от Русия, но с две победи срещу Испания и Словения зае второто място. От този момент право на грешни стъпки няма.

Победителят от мача с Финландия ще играе срещу Сърбия в четвъртфиналите. Ако стигне до полуфиналите, българският отбор ще срещне някой между европейския шампион Франция, Чехия и Германия.

Воденият от Пламен Константинов отбор е фаворит тази вечер. Въпреки това съперникът не трябва да бъде подценяван.

Финландците тръгнаха с победа с 3:2 срещу Естония, след което паднаха с по 0:3 от домакина Полша и Сърбия. Плюс за българския отбор е, че вече изигра трите си мача в залата в Краков, където ще е и двубоят тази вечер.

В предните три срещи с Финландия българите записаха две победи и загуба. Последният мач помежду им беше в решителната квалификация за олимпийските игри в Рио де Жанейро. На 6 януари 2016 г. в Берлин българите се наложиха с 3:1 след силен мач на Тодор Скримов.

На световното през 2014 г. в Полша Финландия спечели убедително с 3:0. Тогава двубоят се игра във Вроцлав и беше последният за българския състав, който вече беше изгубил шансове за влизане във финалната шестица.

Двата отбора играха и на Евроволей 2009, като по пътя към бронзовите медали България спечели с 3:0 в Истанбул.


Как продължава Евроволей 2017

Осминафинални плейофи (30 август)
Мач №1 (18.30 ч.): България - Финландия
Мач №2 (18.30 ч.): Италия - Турция
Мач №3 (21.30 ч.): Полша - Словения
Мач №4 (21.30 ч.): Франция - Чехия

Четвъртфинали (31 август)
Победител от Мач №1 срещу Сърбия
Победител от Мач №2 срещу Германия
Победител от Мач №3 срещу Русия
Победител от Мач №4 срещу Белгия

Дневник