Григор Димитров ще започне днес участието си в US Open, след като дъждовете над Ню Йорк не позволиха това да се случи във вторник. Българският тенисист се изправя срещу чешкия квалификант Вацлав Шафранек, за когото това ще е дебют в турнирите от Големия шлем.

Двубоят е втори на третия по големина корт - Grandstand, и ще започне веднага след доиграването на мача между поставения под №6 Доминик Тийм и Алекс де Минор от Австралия

Двамата бяха прекъснати вчера при резултат 6:4, 6:1, 1:0 в полза на австриеца. Те ще се завърнат на корта днес в 18.00 ч. и ако не се стигне до изненадващ развой, срещата на Димитров ще започне около 19.00 ч.

Засега прогнозите са, че дъждът ще спре рано сутринта и до края на деня няма да има повече валежи.

Димитров ще запише седмото си поредно участие в Ню Йорк. Най-добрите му представяния досега са осминафиналите през 2014 и 2016 г. В първия случай той беше спрян от Гаел Монфис, а миналата година отстъпи срещу Анди Мъри.

Българският тенисист никога досега не е играл с Шафранек, който заема 210-ото място в световната ранглиста. 23-годишният чех е достигал до №197 и до момента дори няма мач в основна схема на турнир от световния тур на АТП.

Шафранек неочаквано премина през квалификациите, след като победи последователно двама германци - Даниел Масур със 7:6 (5), 3:6, 6:3 и Яник Ханфман с 2:6, 6:4, 7:5, преди в решителния сблъсък да изненада Серхий Стаховски от Украйна - 3:6, 7:5, 6:1.

При успех срещу чешкия тенисист Димитров ще срещне във втория кръг победителя от мача между руснака Андрей Рубльов и представителя на Великобритания Аляж Бедене.

Българинът попадна в потока на световния номер 1 Рафаел Надал, който започна участието си в Ню Йорк с трисетова победа. Среща между двамата е възможна в четвъртфиналите.

След като дъждът отложи всички мачове от втория ден, с изключение на тези на централния корт "Артър Аш", програмата за третия ден ще бъде много интересна и натоварена.

Програма за деня

Централен корт "Артър Аш"
Южени Бушар - Евгения Родина
Хуан Мартин дел Потро - Хенри Лаасконен
Мария Шарапова - Тимеа Бабош
Винъс Уилямс - Осеан Доден (не преди 2.00 ч.)
Жо-Вилфред Цонга - Денис Шаповалов

Корт "Луис Армстронг"
Елина Свитолина - Катерина Синякова
Ник Кириос - Джон Милман
Коко Вандевег - Алисън Риск
Хьон Чун - Джон Иснър
Стив Джонсън - Кайл Едмънд (не преди 23.00 ч.)

Grandstand
Доминик Тийм - Алекс де Минор (доиграване)
Григор Димитров - Вацлав Шафранек
Светлана Кузнецова - Маркета Вондроушова
Дария Гаврилова - Али Кийк
Борна Чорич - Александър Зверев (не преди 23.00 ч.)

Корт №5
Томаш Бердих - Раян Харисън
Давид Гофен - Жюлиен Бенето
Агниешка Радванска - Петра Мартич
Сам Куери - Дуди Села
Каролин Вознячки - Екатерина Макарова (не преди 23.00 ч.)

Корт №17
Гаел Монфис - Жереми Шарди
Кики Белис - Нао Хибино
Лука Пуи - Джаред Доналдсън
Марин Чилич - Флориан Майер (не преди 22.00 ч.)

Дневник